Facebook App ID is missing!

Tu cu cine faci printing in-house?

În fiecare zi cunosc sau întâlnesc oameni care trec prin tot felul de schimbări, cele mai multe pe plan profesional. Oameni care aleg să iasă din zona de confort, se implică în diverse proiecte și au un program tot mai plin. 

Scriu aceste rânduri pentru că unii dintre ei m-au rugat să le povestesc cum mă descurc eu, cum fac să le împac pe toate – și prăvălia Băcănia Veche și bistroul din Pipera – Băcănia Veche the Charity Shop și grădinițele pentru care gătim și emisiunea de la Digi24 și alte proiecte în care mă implic.

Vă spun că n-a fost si nu este ușor sa fii antreprenor. În primul rând, când am început mi-ar fi plăcut să am atunci mintea de acum, dar totodată mă gândesc că astfel n-aș mai fi parcurs acest drum plin de provocări, din care am avut ce învăța! Să vă povestesc, pe scurt, câteva experiențe și lecții.

Am bătut țara-n lung și-n lat pentru a găsi cele mai savuroase produse autentice românești. Cu unii producători ne-am înțeles și-am bătut palma imediat, cu alții am dus negocieri dure și lungi. Cu unii colaborarea durează de când am deschis, de alții ne-am despărțit la scurtă vreme. Am ajuns să avem acum în prăvălie peste o mie de preparate din toate colțurile țării, inclusiv beri artizanale și vinuri românești, pregătim zilnic un meniu variat la bistro și avem o echipă tot mai mare, ca parte din familie.

Din provocare în provocare, am crescut văzând cu ochii, din septembrie 2010 încoace și acum avem prăvălia din Barbu Văcărescu si Băcănia Veche Charity Shop din Fabrica de Glucoză 9B. Când ești hotărât, se poate!

Dar, când ești antreprenor, nu e totul să fii hotărât. Așa că vin cu un prim sfat, pe care mi-aș fi dorit să îl primesc și eu clar de la început și să fie cineva acolo să mi-l reamintească, din când în când.

Orice ai face, oricum ai fi – idealist, visător, realist, optimist sau pesimist – întotdeauna este important să ții costurile sub control, cât poți de mult. Pentru că poți anticipa, dar niciodată pe deplin, toate cheltuielile neprevăzute care îți apar. Îți mai trebuie un act nou, ANAF-ul bate la ușă, ai de printat hârtii după hârtii, birocrația și drumurile te sufocă și îți mai taie din buget, ți se strică un aparat – un frigider, un aer condiționat, o imprimantă – când ți-e lumea mai dragă și e musai să repari sau înlocuiești. Și mai am astfel de exemple, dar mă opresc aici cu ele.

Este important să apelezi la servicii și produse fiabile, cu cost de exploatare redus, pe care să te poți baza cât mai mult timp. La început ți se poate părea că dai mai mult și te sperie, dar după 9 ani de antreprenoriat, pot să spun că merită din plin investițiile mai ridicate inițial. Ele te salvează pe termen lung.

Dai un ban, dar știi pe ce-l dai și mai știi că o bună perioadă de timp nu-ți mai bați capul cu niște cheltuieli. În acest context, am găsit un produs potrivit nevoilor mele. Tehnologia avansată de la Epson mă ajută să economisesc bani și chiar și timp. Unde mai pui că e și ecologică și consumă puțină energie electrică. Și aici mă refer la imprimanta EcoTank monocrom, care vine la pachet cu cerneală ce ține aproape 3 ani și printează până la 11 mii de pagini – 20 pe minut. Costul per pagină este redus, la fel și cheltuiala cu cerneala. Are wi-fi direct și ethernet, iar în casetă încap 251 de coli A4.

Rezervoarele de cerneală au autonomie mai mare și sunt mai economice decât cartușele, pe care ești nevoit să le schimbi mult mai des. Mie mi s-a întâmplat să fiu nevoit să le schimb la două săptămâni și mă costa refill-ul mai mult decât imprimanta cu laser pe care o cumpărasem.

Mai multe detalii găsiți în video și aici https://altex.ro/promo/imprimante-epson/

(P)

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.