Facebook App ID is missing!

#AFUMATOARE. American Style by BBQScout

Fericirea sta in lucruri simple. Stim asta, nu? Exact asta simt eu acum, cand ma joc pe noua mea ustensila profesionala de gatit: grillul cu afumatoare de la BBQ Scout.

In ultimii 4 ani am lucrat pe grill-uri de felul asta. Am tinut cu un model similar (cu 25% mai mare – 5 gratare in loc de 4 la interior) evenimente de pana la 180 de persoane. Modelul actual, cu 4 gratare in interior, dar cu afumatoarea de fix aceeasi dimensiune, este mai mult decat potrivit pentru casa/curte si iti ofera cam aceleasi facilitati care-ti pot usura viata si te ajuta sa scoti preparate absolut grozave. Facut special pentru exterior – adica rezistent la intemperii si utilizare indelungata – este unul dintre cele mai rezistente grilluri pe care le-am testat de-a lungul timpului. Mobil (are si roti) din fire, poate fi mutat din loc in loc si o simpla schimbare a unghiului fata de vant o sa te ajute sa te pozitionezi astfel incat sa nu stai in fum.

Dincolo de usurinta cu care lucrezi ingredientele pe grill, marea chestie a acestui grill ramane afumatoarea pentru ca poti alege daca vrei fum cald sau rece! O poveste scurta despre cum functioneaza vedeti in acest video (si in fotografiile urmatoare):

Primul test pe care l-am facut (pe grill-ul nou-nout) a fost despre carne initial, insa ulterior, la caderea serii, l-am folosit si pentru niste vegetale. 4 bucati mari de carne – cut-ul care-mi place mie mult de tot pentru ca se lucreaza excelent, adica ceafa – au primit mirodenii uscate si au stat la temperatura camerei vreo 4 sau 5 ore: oregano, busuioc, piper, sare, seminte de mustar, coriandru, paprika dulce si iute, un strop de 5spice, sa fie, cateva picaturi de ulei de masline (e nerelevant, putea fi orice ulei la ce urma sa li se intample!) ca sa se lipeasca bine mirodeniile. Si un masaj pe cinste.

IMG_3181

Pe dupa amiaza am aprins afumatoarea. Carnea a stat in camera centrala, focul era in afumatoare. In etapa 1 am adus temperatura din camera centrala la 100 si un pic de grade. Apoi a inceput sarabanda aromelor: ceva lemn de esenta tare (fag) ardea intr-o parte, sa tina temperatura suficient de sus, niste carbuni din aia buni, de Argentina, mocneau linistit si primeau rumegus de cires, sa se implineasca o profetie veche (de pe la vikingi): pui bun, iese bun!

Fotografiile de mai sus ilustreaza o opera de 7 ore. Rezultatul din ultima fotografie este ceva ce o sa-mi aduc aminte multa vreme. Oricate chestii o sa fac de-acum inainte, o sa-mi amintesc prima felie: calda, suculenta, gatita perfect, aromata perfect. O fi fost norocul incepatorului, habar n-am, dar amintirea asta e deja printre amintirile gastronomice pe care o sa le pastrez bine!

#Afumatoare si #SlowAndLow sunt hashtagurile sub care veti gasi aventurile mele alaturi de noul meu prieten:

gh3EhqS4QCy6kFiiG+F6XQ

fH6IPxkVSr6HsN5xVZhygg

Puteti sa va luati si voi unul de aici: https://campinggrill.ro/gratare-cu-carbune/Gratar-Barbecue-Classic

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.