Pe 16 octombrie 2024, la Bacania Veche Delicatese si Gradina, am lansat oficial Asociatia Lantului Alimentar Scurt cu bonus: Aprozarul „Mancarea ARE nume”
Ce este ALAS?
Asociatia Lantului Alimentar Scurt este facilitatorul relatiei dintre Producatori si Consumatori mai ales in privinta lantului B2B.
Entitatile din HoReCa sunt probabil cei mai buni clienti pentru producatorii artizanali, atata vreme cat reusesc sa isi construiasca o relatie apropiata.
Producatorii sunt mai degraba concentrati asupra proceselor de productie, insa lipsa unui marketing coerent si lipsa experientei in dezvoltarea de relatii B2B ii impiedica sa devina performanti si sa poata livra corect catre (si dupa nevoile) Horeca.
Aprozarul „Mancarea ARE nume”
Cu aceasta ocazie, la Aprozarul „Mancarea ARE nume” ati putut face cunostinta cu ingrediente care au nume si prenume, cele care se rostesc articulat: Ceapa De Pericei, Usturoiul De Copalau, Varza De Lazarea, Broccolini de Amara si altele similare.
Invitatii speciali ai Aprozarului, fratii Corbu, de la Gradina Corbilor au facut spectacol cu produsele pe care ferma lor ecologica le produce in acest sezon: ridichi, bame, castraveti, morcovi si verdeturi felurite.
Despre produsele locale si dificultatile pe care le intampina micii producatorii, urmareste un material marca Stirile Pro TV.
„Oamenii trebuie sa stie ca produsele astea exista, sunt accesibile si nu sunt neaparat mult mai scumpe decat toate celelalte. Faptul ca ele ajung sa fie accesibile o sa vina exact din activitatea asociatiei care o sa deschida niste canale intre magazine, pravalii, oameni din piata si consumatorul final”. Marius Tudosiei, presedintele Asociatiei Lanțului Alimentar
Usturoi de Copalau, varza de Lazarea sau Ceapa de Pericei, toate sunt legume romanesti, insa nu le gasim in toate restaurantele din tara. Micii producatori sustin ca este o adevarata provocare sa distribuie in domeniul HoReCa si cer ajutor. Din pacate, o farfurie care contine doar produse romanesti este tot mai greu de gasit in restaurante.