Pentru ca e FUN!!!
Pentru ca una dintre cele mai importante zile din viata unui cuplu ar trebui sa fie acompaniate, dublate de cea mai buna mancare, dar si de cel mai bun bar!
Pentru ca nici deserturile si nici tortul nu mai trebuie sa fie aratoase-dar-fara-gust, ci facute din ingrediente reale, fara coloranti, fara arome inchipuite, fara mizerii!
Ei bine, au fost argumente suficiente! Acum facem #Outdoor #Weddings in fiecare an. Dar si #Botezuri in aer liber. Si corporate la iarba verde. Sau pe coclauri. Uneori in camp! Suntem pregatiti sa gatim oriunde!
E greu? Sigur ca da! Doar ca daca era usor, facea toata lumea! 🙂
Las aici un video creat de Aurelian Mirea care surprinde cel mai bine atmosfera de la una dintre nuntile din sezonul 2024.
WEDDINGS? O jucam bine pe asta!
Probabil am trecut de 200-250 mari! Cele mai multe se intampla in aer liber, dar am facut micro-weddings, nunti intime, dar bestiale, (din 2021) si in #Dacia25, la noi la Bacania Veche – Delicatese si Gradina. La noi incap maximum 70 de persoane, insa in aer liber am gatit pana la peste 200 de petrecareti.
In aer liber am facut enorm de multe la The Wedding House, multe la Conacul Serghiescu, dar si la Ulita Deal, la Ochisorul 13, la Gradina Lahovari, sau chiar la Valeni intr-o curte a unui tata care a scobit jumatate de deal sa ii faca loc de nunta fiicei lui!
Si am fost buni. Un pic inaintea vremurilor, pentru ca in momentul cand citeam in #TheNewYorkTimes ca trendul anilor viitori e cu #LifeCooking si #BBQLive la nunta, noi faceam asta de cativa ani deja.
Ne-am descurcat bine, i-am uimit pe oameni, pentru ca avem experienta in gatit. Am preluat retete de familie pe care le-am gatit pentru toti nuntasii. Si nu, nu erau retete romanesti, ci tocmai din Olanda! Reteta lui Tanti Mia, care nu parea sa aiba prea multe sanse sa iasa (40 de grame de orez la un litru de lapte?!) si totusi am facut Tarta ei Festiva pentru nunta nepotului!
Ne-am modelat directiile si am facut mereu #BufetAsistat – adica nu vin oamenii si mananca o mancare cu numele trecut pe o eticheta, ci am stat acolo! Pentru fiecare dintre ei! Ca sa le explicam, sa le povestim, sa le spunem inclusiv istoria hranei pe care o punem pe masa.
Citesc acum ca trendurile anilor viitori includ #OrganicFood si #SlowFood! Heei! Pai noi asta am facut-o dintotdeauna! Am stiut de unde vine fiecare feliuta de carne sau branza de pe #TurulTarii. Cine sunt producatorii, cum produc, ce fac, cum sunt ei, ca oameni. Si am povestit asta, mai departe, oamenilor care au avut timp sa asculte. Si, culmea, si-au facut timp sa afle.
Am personalizat nu doar meniurile de #Nunta, ci si uneori fiecare farfurie in parte. Pentru ca suntem prezenti si pentru ca putem sa facem asta. Proportii diferite, continut diferit. Nu toti suntem la fel. Unii mancanca mai vegetarian, mai usor, altii sunt mai carnivori. Unii vor fripturile mai moist&juicy, altii mai bine gatite! Unii prefera burgerii blue, alti well done. Si daca tot suntem acolo, gatim acolo, mancam acolo – de ce n-am face efortul asta?!
Trendurile internationale par sa fie insa in urma Romaniei. Nu stiu de ce, dar orice citesc pe tema asta in marile reviste despre Nunti – deja e facut la noi. Daca nu cumva chiar de catre noi. Live Cooking – done! BBQ live – done! #PastaStation – done! #ImmersiveFood – done, conform conceptului: personalizarea fiecarei farfurii in parte, cu ingredientele iubite de fiecare participant. Noi ii spuneam #BruschettaBar, dar era acolo. Burgers live – done. #VeganWedding – full vegan – done! De la antreuri la desert si tort! #Smokers – yap! Done that – prin 2017! Cu somon afumat la fata locului! #CulturalFood & #EthnicFood– yap! Am introdus in meniurile de nunti si preparate ale altor culturi gastronomice, cerute de invitatii din India, Filipine, Germania, Olanda, Franta…
#LOCAL, #Sezonal si #Organic – hahaha! pai noi asa am ajuns aici.
Meniurile noastre sunt atat de sezonale incat in contacte notam „cu bara”- adica nestiind cu un an inainte ce o sa fie atunci in piata, trecem cu alternative. De exemplu, daca evenimentul e in mai, o sa trecem „Cashpreze/Salata de ou”. Ca daca nu au iesit inca tomatele alea bune, mai bine facem salata de ou decat sa lucram cu rosiile alea din Turcia, fara gust, fara miros, usor de confundat cu cartonul in care vin ambalate. 🙂
#Proaspat e ceea ce marile reviste de afara catalogheaza la #FreshFood. 🙂 Pai sa va zic drept, noi doar asa stim. Cand cineva din echipa a uitat salata de vinere la Bucuresti, am batut la portile localnicilor din Poiana lui Stanga (unde e The Wedding House) si am adunat vinete, le-am copt, le-am facut salata si le-am pus-o invitatilor pe bufet: calduta inca, dar cu un irezistibil miros de fum proaspat! De exemplu acest #GazpachoShots nici nu era in meniu, dar am avut rosii si legume faine si nu ne-am putut abtine:
Aparent pentru 2026 trendurile in marile reviste internationale anunta #NoFoodWasteWeddings. Mai copii, pai voi ati deschis televizoarele cu 10 ani mai tarziu. Ce facem noi?
– gatim cat e nevoie, in ritmul in care mananca invitatii.
– pregatim caserole #PentruAcasa cu mancarea ramasa – care devine un brunch extrem de placut a doua zi.
– calibram cantitatile de mancare in asa fel incat sa nu ramana mancare, dar sa ajunga. E o linie foarte fina, dar e realizabil.
– Scoatem pe bufet cantitati mici si facem refill cat este nevoie, ca sa nu stea mancarea cu orele pe masa si sa o aruncam pe toata!
Mai multi oameni m-au intrebat de ce am acceptat sa facem #Weddings. Pentru ca li se parea ceva degradant. Well, nu si in felul in care o facem noi. Cu responsabilitate, cu pasiune si cu multa implicare. Si da, recunosc, e o buna ocazie sa ii invatam pe invitati tot felul de chestii: de la cum se procura hrana, la cum se prepara.
Daca vrei sa stii mai multe despre ce facem si putem face, da un <click aici> sau scrie-ne direct la <click aici: mailto:>
Poti rasfoi si prezentarea de aici >> Prezentare oferta generala Bacania Veche Weddings