Facebook App ID is missing!

Respecta mancarea!

Oamenii care vin sa lucreze in industria asta ar trebui sa aiba un minim respect pentru ingredientele cu care lucreaza, dar si pentru clientii pe care ii hranesc. Discutiile pe tema asta se pot lungi pe zile intregi, fara a epuiza subiectul. Sunt viziuni si viziuni, care de care mai rafinate si din care am putea invata in fiecare zi cate ceva. Sunt oameni care muncesc – chiar si in Romania – de 18-20 de ani in domeniu si ar putea sa ne tina prelegeri in jurul relatiei cu mancarea a celui care o face.

Uneori insa sunt socat de intamplari de viata – evident legate de mancare – care frizeaza ridicolul. Si ma intorc la o idee mai veche de-a mea despre un soi de curs pe care sa-l urmeze oamenii care vor sa-si deschida businessuri sau vor sa lucreze in domeniul asta. Iar tema cursului ar fi chiar modul in care ar trebui sa privim ingredientele.

Eram intr-un vestit targ din Bucuresti, undeva la Agronomie. Era in apropierea Floriilor. Si-am vazut asta:

InyruRQzQLuQOITs9b+qWw

A! Super! Peste pe grill, ati putea spune, nu-i asa!? Mda, asa m-am gandit si eu. O idee buna!

Insa alaturi am vazut tot drumul pe care il parcurge pestele asta pana ajunge sa fie cumva gatit si pus in farfuriile oamenilor care stateau la coada pe doua randuri:

  1. Peste congelat aruncat direct pe grill, sa se decongeleze. Cu stratul de gheata acolo. Pe el.rmuAwbFpTVuiuQCJBTzZaw
  2. Calota de gheata incepe sa cedeze si se dezgheata…
    7N0iHX3dTE+eN3GeUS+Ksw

3. Pestii congelati se lafaie printre pestii semi-gatiti (banuiesc ca pe la sira spinarii inca sunt congelati si cei rumeniti!)

WD6JkxZNRkm8CiyJZPlOBw

oonYjo9tT6y6N3XNrzbS3A

 

4. Totul pentru oamenii astia care primeau peste decongelat pe grill, fript pe grill fara nici un fel de condimente sau ceva… Nici n-am intrebat cat costa mizeria asta. Mi-a fost ciuda si imi venea sa le zic oamenilor ca nu e ok sa manance asta. Multi oameni in varsta erau la coada aceea, ma asteptam macar ei sa fie mai pretentiosi – imi amintesc ca de multe ori pe la demo-urile de cooking pe care le-am facut m-au luat la rost pentru niste chichite total neinsemnate (cum ar fi dimensiunea prea mica a biscuitilor oferiti din partea casei). Erau si tineri care pareau umblati… Sunt convins ca au umblat de pomana.

Cum sa mananci asta? Cum?

vHQLhKPARZ6k+NssuR01rg

Dupa o absenta de multe luni, gasesc targul din Agronomie modificat masiv! Daca acum niste ani, la deschidere, selectia furnizorilor invitati era ceva mai buna, acum abia daca-au mai ramas 20-25% adevarati producatori. Multi intermediari, multa marfa proasta, calitate infecta a unor produse… Mana aia de oameni de treaba prezenti inca acolo ar trebui sa-si ia talpasita. Pentru ca e vorba aia veche, romaneasca: daca te bagi in tarate, te mananca porcii!

omentarii: La Respecta mancarea!

  • Credeam că numai eu am „apucături” din astea… Ah, eu mai fac o verificare: înainte să comand ceva de mâncare mă duc să mă spăl pe mâini și dacă baia stabilimentului trece „proba curățeniei” atunci e bine! 🙂

    • Da, uneori e bine sa faci asta. Mai e un indiciu: multi isi trec grafice de curatenie in toalete, e relevant sa vezi la ce intervale si-au propus ei sa faca ceva curat pe-acolo! 🙂

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.