Facebook App ID is missing!

Caut casa Nouã pentru Bacania Veche

Din 2010 stam in Barbu Vacarescu 49, un loc pe care multi l-ati vizitat deja. Il stiti ca e mic si nu putem face tot ce stim face in el. Asa ca a venit momentul sa ne mai cautam un loc. Mai mare, mai central, mai cu curte, mai incapator pentru ideile noastre. 

Pentru ca si noi am crescut, dar mai ales ideile noastre…

Asadar, iata care e brief-ul si ce fel de cladire anume cautam pentru noua Bacanie Veche.

Daca aveti idei, hinturi sau deal-uri de propus, va astept cu info la marius [@] bacaniaveche [.] ro sau cu un mesaj – fie pe FB, fie aici, in comentarii. Multumesc!

Brief Noua Bacania Veche
  • localizare centrala: Romana, Polona, Icoanei, Ioanid, Universitate, Sala Palatului sau zone adiacente celor mentionate.
  • zone accesibile: 9 ani am avut probleme cu parcarea, dar si cu lipsa mijloacelor de transport din zona unde eram. Asa ca ne trebuie o zona bine servisata din punctul asta de vedere (metrou + suprafata).
  • zona accesibila turistilor: de-a lungul anilor am constatat ca suntem o destinatie buna pentru turistii straini, deci e ideal sa poata ajunge usor la noi.
  • sa aiba gradina/curte/spatii exterioare – aici e greu sa formulezi un „minimum de metri patrati”, pentru ca suntem intr-un oras comprimat, fara prea multe spatii, insa am vrea musai sa avem o gradina sa punem macar 10-15 mese pentru clienti, cateva straturi de aromatice sau un loc de joaca. Am invatat destule despre mesele clientilor la @Bacania Veche The Charity Shop – bistroul nostru din Fabrica de Glucoza. Stim, simtim corect, facem sa fie bine si la mese!
  • ideal ar fi sa aiba si o pivnita utilizabila nu doar pentru depozitare, ci si pentru vinurile expuse vanzarii.
  • suprafata interioara trebuie sa poata acomoda o bucatarioara, spatii de depozitare, spatii de servire, mese cu scaune, inclusiv un laborator de teste si distractii culinare, studio si spatiu de evenimente (ar putea fi mansarda/etaj). Cel mai probabil vom reusi sa ne inghesuim ideile in 200 – 250 mp (spatiu principal), orice metru in plus conteaza mult, avem multe directii care pot fi incluse/adaugate proiectului principal. Cu cat mai mare, cu atat mai bine!
  • multiple intrari (adica macar doua) – ca e cerinta legala.
  • ne-ar placea o casa veche, cu personalitate, frumoasa si generoasa.
  • ar putea fi extrem de interesanta si o hala, ceva, asa cum e cea in care e Expirat – Halele Carol,  Piata Traian, La Boqueria sau San Miguel (nu radeti, vorbesc serios!). Cu design, cu personalitate, cu vibe. Asta n-ar exclude nevoia unui spatiu exterior, desi proiectul s-ar adapta si ar deveni un soi de piata urbana.
  • singuri in proprietate: am vrea sa nu deranjam pe nimeni, nici macar pe proprietar, cu faptele noastre delicios-parfumate.
  • chirie pe termen lung – adica un pachet de 9-10 ani ar fi cool. Sigur o sa ne intrebe lumea daca nu ne intereseaza si achizitiile. Casele in Bucuresti sunt scumpe. Mai scumpe decat la Paris aproape, deci daca apare o oportunitate in sensul asta singura varianta ar fi fondurile europene.
  • e nevoie ca imobilul sa permita instalarea de aerisiri (evident ca NU pe fatada), dar trebuie sa scoatem mirosul de mancare dinauntru in mod corect.
  • nivelul chiriei. Aici e discutia cea mai lunga, probabil, pentru ca fiecare loc/casa/spatiu poate face (sau nu) ca un business sa mearga bine. Experienta de 10 ani de Bacanie (plus experientele noastre anterioare, cumulate) ne vor ajuta sa stim in fiecare caz/situatie daca pentru noi e o chirie potrivita. Se spune ca nu prea conteaza cat costa un lucru, ci cat valoreaza el pentru tine. Sunt locuri care ni s-ar potrivi manusa, si-atunci poate am face un extra-efort cu o chirie mai mare, sau ar putea aparea un loc pe care sa vrem sa-l negociem pentru ca stim ca businessul „n-ar duce”. Avem experienta sa stim cat putem oferi unui loc bun. Nu suntem zgarciti, nici risipitori. Suntem o familie realista, cu picioarele pe pamant. Chiar daca uneori sunt catalogat drept un visator cu planuri prea mari. Parerea mea e ca lumea e prea mica, nu ca planurile sunt prea mari! 🙂
Furnizori

La Bacania Veche avem un set grozav de furnizori de incredere. In locul nou, insa, nevoia va fi mai mare. Numai spatiul destinat branzeturilor il vad de macar 10 ori mai mare decat acum (de la 4 metri liniari de expunere la 40 / pe gandire pozitiva!). Asa ca pregatiti-va mostrele, produsele, recomandarile! Avem nevoie de cei mai buni producatori artizanali din tara!

Echipa

Un astfel de loc are nevoie de multi oameni. Buni, veseli, creativi, muncitori, seriosi, punctuali, ingrijiti, atenti. De la un manager riguros pana la vanzatori increzatori. Cel mai probabil o echipa de macar 10-12 oameni.

Ne intereseaza in mod special:

  • 1 manager cu experienta, inclusiv cu atributii de recrutor.
  • 2 patiseri care sa nu se sperie de spart oua, ca la noi asa se gatesc lucrurile: de – la – ze – ro! Blaturi, creme, glazuri – toate se fac de la zero. Daca vrei sa-mi propui prefabricate, uita!
  • 4 – 6 vanzatori – oameni care sa invete despre produse, despre asocieri, despre producatori, despre gastronomie, despre orice i-ar putea ajuta sa ofere o experienta clientilor.
  • macar 2 ospatari – o sa fie si mese, deci o sa fie nevoie de ei in cea mai buna forma. Numarul lor depinde de numarul de mese. Daca dam de o curte mare, o sa avem nevoie de mai mult ajutor.
Training

Fiecare membru al echipei va trece printr-o instruire buna, profilata. Stim multe despre mancare si nu ne ferim sa ii invatam si pe altii. In acest moment avem aceeasi echipa de baza de aproximativ 5-6 ani si lucram excelent cu toti! Intreaba-te de ce! 🙂
Daca invatatul despre branzeturi o sa ceara o deplasare la o stana, atunci pregateste-ti bagajele! Daca vine vorba despre afumaturi, pregateste-te sa stai langa oameni care fac asta de-o viata ca sa pricepi ce se intampla acolo!

Clienti

Asta e partea cea mai usoara, cred, pentru ca am invatat cate ceva in anii astia:

  • fa treaba buna si o sa vina mereu la tine
  • gateste corect si o sa aprecieze asta
  • ramai in zona rarefiata a mancarurilor corecte si o sa ai niste clienti atat de faini, incat o sa te bucure fiecare zi de munca.
  • pregateste-te sa primesti laude si multumiri! Ele vin sigur daca-ti faci treaba bine!
  • mancarea buna pre-selecteaza publicul, asa ca o sa iti treaca pragul oameni educati, bine crescuti, calatoriti, eleganti, smart. Sau pur si simplu iubitori de mancare buna!

 

Sunt atat de increzator ca o sa se alinieze Universul, incat nu-mi ramane decat sa va dau intalnire in Noua Bacanie Veche.

In curand!

omentarii: La Caut casa Nouã pentru Bacania Veche

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.