Facebook App ID is missing!

Caut casa cu curte

M-am nascut la tara. De nevoie, mare parte din viata am trait-o insa la bloc, jinduind la un petec de iarba in care sa-mi pun 3 fire de ardei si 2 de rosii.

gradina
Recunosc, visul meu e sa am mai incolo in viata o ferma mare, cu plante si animale de tot felul. Mare, adica mare de tot. Pentru ca inca mai cred ca oamenii trebuie sa-si faca singuri mancarea, nu sa se bazeze pe fabrici. In fine, asta e alta discutie si probabil o sa-mi ia 10 ani sa fac asta.

Nici acum nu stam rau, acasa. E langa padure, bloc de doua etaje, liniste. Si totusi, gandul unei curti in care cei doi copii (si, poate, chiar si un caine) sa se zbenguie in libertate nu-mi da pace.

Pana sa ajungem la ferma, ne-am dori un soi de „etapa intermediara”, adica sa ne mutam

LA O CASA CU CURTE!

Ar trebui sa vedem daca si cum ne acomodam toti cu ideea de stat pe pamant, cu responsabilitatile unei curti, cu gradina si cu celelalte modificari ale ritmului de viata.

Aici am avea nevoie de ajutor.

Daca stiti o casa cu curte de inchiriat pentru macar un an, dati-ne de veste. Ar trebui sa fie o casa nu foarte mare, ca suntem numai noi patru si din cand in cand musafiri. Dar sa aiba curte destul de mare cat sa avem unde sa plantam ceva, sa crestem 5 gaini si sa ne jucam in acelasi timp.

Ar putea fi o casa mica, batraneasca, umbrita de o bolta de vita, cu cerdac, podele din scandura si pivnita, ca asa am copilarit amandoi si nu suntem deloc pretentiosi, nu avem o problema cu dimensiunile. Nu prea am vrea o casa modernista, cu balustrade de inox si gresie peste tot, ni se par tare impersonale si unele sunt de nelocuit. Ar trebui sa fie in nordul orasului sau intr-un sat din apropiere, dar cu acces tot din nord/DN1.

E posibil sa aveti stiinta de o astfel de casa. Daca auziti de ea, dati-ne si noua de veste. Ne-ar ajuta sa-i punem si pe copii un pic mai mult cu picioarele pe pamant. La propriu. Si, pentru ca #SuntUnTaran , sa-mi vad si eu visul cu ochii!

#NoiVremPamant 🙂

omentarii: La Caut casa cu curte

 • Buna ziua! am de inchiriat o casa cu curte, dar in judetul Giurgiu, la 10 min distanta de Giurgiu. Curtea are 1500 mp.

  • Buna! suna bine terenul, insa mi-ar fi greu sa-l aduc pe copil in fiecare dimineata la 8 la scoala (in piata romana). SUna insa bine ca o casa de weekend! puteti sa-mi trimiteti pe FB niste imagini de acolo? Multumesc, marius

 • Ti-am povestit intr-un email de acum 100 de ani despre casa mea de la Corbeanca, mostenita de la bunica. Ne-a luat ani s-o renovam dar sunt atat de fericita sa am o curte in care sa se joace fi-miu. Am planuri de gradina, dar inca n-am ajutor. Am pus o parcela mica dar ma concentrez pe arborii existenti si arbustii cu grija minima.
  Te felicit pentru idee! Noi am zis ca daca nu ne acomodam (stam de 6 luni), ne mutam intr-un oras mic si cochet (sibiu, anyone?).
  Recomand Peris, care arata acum ca Corbeanca verilor din copilaria mea

 • Buna,
  Daca cumva va intereseaza… In sectorul 4, am 2 vecini care vor sa-si vanda proprietatile, fiecare are casa + curte, in jur de 400 mp fiecare, dar unul dintre ei mai are si un mic teren gol langa respectiva casa cu curte. Casele sunt cu 1 nivel, fara „fitze”, dar cel putin una dintre ele este in stare foarte buna (ii cunosc mai bine si sunt oameni gospodari).
  Zona este in sectorul 4, foarte aproape de Metroul Brancoveanu (5 max 10 min pe jos). Cu metroul se ajunge foarte repede in Piata Romana, cu masina mica, dimineata faci intre 30 – 45 min daca nu o iei prin centru 🙂 .
  Numai bine!

 • Buna. Daca inca esti in cautare, arunca un ochi si in zona Tartasesti. Pana in Pta Romana se fac cam 25 de minute. Accesul e foarte bun datorita DN7. Am o casuta noua de inchiriat/vandut 127 mp – finalizata in 2013, mobilata, utilata, functionala cu 300 mp curte, dar pt ce doresti tu – poti sa beneficiezi de teren suficient, avand in proprietate langa casa inca 7000 de m arabili. Pamant foarte fertil. In rest,,toate cele bine, succes in tot ceea ce intreprinzi si Sarbatori fericite!!! Georgia E.

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.