Facebook App ID is missing!

Ucenici la tine, dar cu bani de la UE

csm_Medieval_baker_0acf85f820Cred ca macar acum ar trebui sa se miste lucrurile… Din 19 februarie 2018 avem certitudini asupra procesului de angajare a ucenicilor in companii: e semnat cadrul in care companiile care angajeaza ucenici primesc un ajutor nerambursabil pentru fiecare ucenic angajat, pe perioade de 1, 2 sau 3 ani:

Angajatorii care organizează programe de ucenicie și/sau programe de stagii în condițiile legii, pot beneficia de sprijin financiar nerambursabil prin intermediul acestor măsuri, astfel:

 angajatorul care încheie un contract de ucenicie, în condiţiile legii, beneficiază, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie (12 luni, 24 luni, 36 de luni, în funcţie de nivelul de calificare al programului de ucenicie), de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună.

 angajatorul care încheie un contract de stagiu, în condiţiile legii, beneficiază, la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu (6 luni), de o sumă în cuantum de 1.350 lei/lună.

Asa se spune la lege, eu cred ca realmente ar putea fi un calcul bun:

  • primesti un ajutor de la stat
  • mai pui o diferenta MICA in comparatie cu un salariu intreg (ca oricum ai fi platit un om)
  • proaspatul ucenic poate castiga mai bine, macar in perioada de ucenicie.
  • se integreaza mai multi oameni fara experienta in diferite domenii, ca stim ca uneori asta e problema ca mai mare: lipsa experientei.

Hai ca se poate!

Bread&Spices angajeaza ucenici patiserie/brutarie/cofetarie.
Paine si Vin cauta oameni pe care sa-i invete.

Pana si noi, la Bacania Veche, am facut cam acelasi lucru: am luat oameni pe care i-am invatat. Doar ca acum, daca am gasi oameni hotarati, le-am putea da numele oficial de ucenici si-ar putea invata patiserie buna, bucatarie, ospatarie… Asadar, hai sa ne cautam. Acum e mai usor pentru toata lumea!

Un comentariu: La Ucenici la tine, dar cu bani de la UE

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.