Mi-am dorit de mult timp sa organizez o zi a onestitatii in Bacania Veche The Charity Shop. Abia acum, cu ocazia celor 6 ani de bistro am facut-o, chiar in beneficiul celor care ne sunt parteneri de tot atata timp: Hospice Casa Sperantei.
Mecanismul a fost simplu: clientii si-au comandat ca de obicei mancarea, doar ca nu o mai plateau cum fac de regula, ci primeau doar o estimare a comenzii lor – banii urmand sa fie pusi intr-o urna. Iar de acolo, intreaga suma urma sa se duca direct catre Hospice.
A fost ziua in care noi am gatit, iar incasarile au plecat 100% catre Hospice, inclusiv banii pentru apa, vin, sucuri, bere, prajituri si alte marfuri si accesorii pe care le avem in bistro.
Rezultatul a fost grozav – stiu ca sase mii de lei nu inseamna mult pentru bugetul anual Hospice – dar il consider grozav pentru ca a fost ziua in care clientii nostri au lasat in urna cu aproximativ 20% mai mult decat valora mancarea comandata! Da, au lasat in cutie cu 20% mai mult! Iar asta, dragii mei, e cu adevarat vestea buna: oamenii vor sa se implice, sa participe, sa fie parte, nu trebuie decat sa li se dea ocazia.
As vrea sa multumesc tuturor clientilor nostri – grupului si fiecaruia in parte – pentru generozitatea dovedita azi. Si pentru rabdare.
Stiu ca a fost o zi un pic mai lenta decat altele – mi-am cam iesit din mana cu preluat comenzi, transmis catre bucatarie si toata procedura – stiu ca am facut cel putin o incurcatura (cineva a avut in pachet chiftele marinate cu tagliatele in loc de HH / Humus cu Haloumi), dar una peste alta avem si o veste buna: am scos-o cumva la capat.
Ma bucur sa putem face, macar din cand in cand, ceva pentru cei din jur. Pentru oamenii care ajuta alti oameni, pentru cei cu initiativa, pentru cei care pun umarul si schimba ceva din jurul nostru. Tuturor le multumesc!
Si mai sper sa vina o zi in care sa pot face(m) cu mult mai mult pentru ei!