Facebook App ID is missing!

Grecia. Lista locurilor prin care am umblat

30 de insule si multe locuri pe continent…

M-am indragostit de Grecia acum multa vreme, apoi am inceput sa mergem in fiecare an. Ioana e la fel de pasionata de tara asta, iar copiii au inceput sa ia vacanta in Grecia ca pe un dat, sunt foarte fericiti cand ajungem si, la fel ca noi, foarte tristi cand plecam. Am tropait tara aia in fel si chip, ne-am facut prieteni, am petrecut de fiecare data zile si saptamani grozave.
Multi spun ca n-au avut experiente bune in Grecia, de fiecare data le spun ca e posibil sa nu fi mers unde trebuie. Pentru ca asa cum se intampla in Germania, Franta, Italia sau Romania, nu peste tot e bine. Dar si unde este… e genial.
Iubesc Grecia, da, si cred ca la batranete acolo o sa ne retragem. Pe marginea unui golfulet, sa ne ducem varsta in liniste…
Insule si locuri, intr-o ordine aleatorie care nu are legatura cu cronologia, afinitatile sau experientele bune, vazute, vizitate, mancate impreuna sau separat:
Insule
 1. Skopelos (3 vacante)
 2. Alonnisos
 3. Skyathos
 4. Samothraki
 5. Limnos (1 vacanta si o calatorie cu munca)
 6. Simi
 7. Rhodos
 8. Creta
 9. Naxos (am fost fiecare separat aici)
 10. Paros
 11. Tinos
 12. Folegadros
 13. Mykonos
 14. Amorgos
 15. Milos
 16. Sifnos
 17. Serifos
 18. Kea
 19. Idra (Hydra)
 20. Poros
 21. Spetses
 22. Corfu
 23. Santorini
 24. Kythira
 25. Ithaka
 26. Paros
 27. Ios
 28. Kefallonia
 29. Syros
 30. Kythnos
La care se adauga niste opriri, relativ multe, pe continent, dar mai putine decat insule…
– Atena + suburbii, dar mai ales in oras, pentru ca tot timpul plecam cu un ferry din Capitala.
– Pelionul – o superbitate de zona, unde gasesti niste sate care par pregatite pentru turnat filme
– Volos – tot o zona de escala, pentru ca de acolo luam ferry-urile catre Sporade
– Makedonia
– Thesalia
– Pelopones (in Mesina si Laconia)
Sigur am mai scapat din ele, dar in linii mari cam astea ne-au experimentat intr-una dintre cele mai frumoase relatii pe care le avem cu alte popoare. Si spun Popor si nu Tara pentru ca dincolo de peisajele fabuloase ale Greciei, oamenii sunt cei care ne-au facut sa ne tot intoarcem.
In mare parte prezenta mea in proiectul „Chefi fara limite” care se difuzeaza la Antena 1 (proiect nou, format nou) cam de aici a pornit. Ok, poate ca a contat si experienta destul de lunga in cookingshows (7 ani si jumatate am facut Sanatatea in Bucate la Digi24), apetitul meu pentru vorbit oricat si oricand despre mancare si, cred ca de fapt asta e… curiozitatea mea legata de orice legat de acest fascinant domeniu!

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.