Facebook App ID is missing!

Anthony Bourdain’s NYC Food Hall sau Bourdainmarket

Anthony Bourdain

Mai intai am vazut toata seria „No Reservations”. Dupa care i-am citit prima carte aparuta in limba romana (Kitchen Confidential – Editura Publica) si mi s-a intamplat ceva ciudat: citeam rand dupa rand si parca ii auzeam vocea, timbrul, citindu-mi. As putea spune ca mi-a citit-o si pe a doua, pentru ca in fiecare fraza ii simteam intonatia specifica.

Anthony Bourdain

Apoi am fost cu totul cucerit de „Parts Unknown„(serie facuta pentru CNN). Grozava serie (o gasiti pe Netflix)! Ca pentru fiecare dintre noi, devenim suma experientelor noastre si la un moment dat unele dintre ele, puse impreuna, te transforma si te pun sa faci ceea ce nu-ti trecea altfel prin cap.

Eu cred ca in perioada lui „agitata”, marcata de droguri, excese de tot felul si experimente Anthony Bourdain nici nu se gandea ca o sa ajunga in punctul asta, cu un proiect spectaculos gata de lansare.

Nu mai e mult pana in 2017, anul in care Anthony Bourdain isi va deschide un Food Hall in New York. Cel mai nou proiect al acestui „culinary bad boy” (cum a fost botezat Bourdain de Gothamist) este deja asteptat cu sufletul la gura de gurmanzi.Bourdain market New York

Bourdain Market va fi cu siguranta cel mai mare Food Hall din New York – 155 000 de metri patrati in care se vor intalni peste 100 de producatori, atat locali cat si veniti din alte parti ale lumii, restaurante, magazine en-gros (inclusiv celebra macelarie din Sydney – Victor Churchill) si o mare zona de global street food de inspiratie singaporeza (dupa modelul hawker = cooked food centre din Singapore, Malaysia, Hong Kong sau Riau Islands)

Locatia aleasa de Anthony Bourdain este un hangar/dig (Pier 57) situat in partea de vest a cartierului Manhattan.

Pentru a face totul si mai tentant, de parca mai era cazul, Bourdain a facut si o lista cu 10 feluri de mancare grozave, din toata lumea, pe care spune ca si le doreste in aceasta poveste gastronomica.

  1. Hainanese chicken rice, de la Tian Tian Hainanese Chicken Rice din Singapore.
  2. Bún Thái, de la Lunch Lady din Ho Chi Minh City, Vietnam.
  3. Beef brisket si shrimp wonton noodle soup, de la Mak’s Noodle Shop din Hong Kong.
  4. Char kway teow, de la Hill Street Fried Kway Teow din Singapore.
  5. Gasca prajita si porc barbecue, de la Joy Hing Roasted Meats din Hong Kong.
  6. Caracatita si cod ceviche tostada, de la La Guerrerense din Ensenada, Mexico.
  7. Sarawak laksa, de la Choon Hui Cafe in Kuching, Malaysia.
  8. Geylang claypot rice, de la Geylang Claypot Rice din Singapore.
  9. White pepper crab, de la JB Ah Meng din Singapore.
  10. Dim sum de la Tim Ho Wanin Hong Kong.

Echipa lui Bourdain bate acum pamantul in lung si-n lat in cautare de mancare buna pe care sa o aduca in Bourdainmarket din Pier 57. Pe contul de Instagram bourdainmarket sunt postate imagini din diverse zone ale lumii: Gwangjang market din Seoul, the Temple Street Night Market din Hong Kong, Miaokou Night Market din Keelung si Sapporo Ramen Alley.

Anthony Bourdain si echipa sa vor lansa si o aplicatie in care vor aparea toti partenerii din intreaga lume care vor fi prezenti in Food Hall.

surse foto: sidereel.com, inhabitat.com, cnn.com

surse info: www.cntraveler.comny.curbed.com, ny.eater.com, wikipedia

 

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.