Facebook App ID is missing!

The Charity Shop

Logo Bacania Veche The Charity Shop In Fabrica de Glucoza 9B se intampla un lucru destul de rar in ROmania, unul care ar trebui sa devina din ce in ce mai important. Am construit acolo un business care doneaza o parte din venituri. Din incasari, nu din profit, pentru ca profitul are legatura cu multe dintre deciziile pe care le iei.

In 2011 am primit un telefon de la Alex Padureanu, de la Hospice Casa Sperantei. L-am convins sa-mi spuna chiar atunci de ce-ar vrea sa ne vedem. Asa am aflat ca au primit – donatie – un spatiu comercial. In care ar trebui sa „aseze” un proiect care sa genereze venituri pentru Fundatie. Pentru cei care nu  au aflat inca, desi cred ca sunt foarte putini, Hospice Casa Sperantei se ocupa de ingrijirea paleativa dedicata celor care chiar nu au unde sa se duca in alta parte. Pe care statul nu-i vrea si pe care familiile nu ii pot sprijini.

Bacania Veche The Charity Shop

Am stabilit repede ca o sa facem acolo un proiect comun, care sa produca bani pentru Fundatie, dar in acelasi timp sa ii ofere sprijin si vizibilitate locala. Conteaza sa stie lumea corporatista ca nu te limitezi in activitate, ci dezvolti proiecte si esti o fundatie pro-activa si cu idei clare despre cum trebuie sa-ti duci misiunea.

Bistroul Bacania Veche The Charity Shop s-a deschis in 20 mai 2013. Am stabilit ca incepem cu o donatie de 6% in primul an, 7 in al doilea, 8% in al treilea an de functionare si din anul patru sa ne mutam pe ultima treapta: 9 % din toate incasarile.

The Charity Shop

Partea buna e ca oamenii vin la noi la pranz. Din ce in ce mai multi, adusi de atmosfera relaxata si de mancarea buna. Din pacate, si spun asta cu atentia ciulita pentru ca inca nu-mi dau seama ce inseamna si cum s-ar putea traduce (adica daca e bine sau rau), argumentul ca e un Charity Shop nu este unul dintre argumentele pentru care clientii ne trec pragul.

The Charity Shop

Am avut perioade in care mi se parea nedrept ca-i asa, dar si perioade in care ma simteam mandru ca mancarea buna si locul in sine erau argumentele pentru care lumea venea la noi. Inca nu stiu exact cum stau lucrurile, dar stiu un lucru: ne facem treaba. Pentru toate categoriile: trimitem banii la timp catre Hospice, promovam ideea de charity, vorbim clientilor despre proiectele Hospice, facem mancarea buna (sau macar ne straduim s-o facem) si sa pastram atmosfera la fel de relaxata si placuta.

The Charity Shop

——–
Pentru convenienta, iata cateva detalii tehnice legate de Bacania Veche The Charity Shop:

  • peste 70 de locuri inauntru, alte 25-30 pe terasa
  • functionam luni-vineri de la 9:00 la 18:00
  • suntem pregatiti pentru evenimente speciale (degustari, prezentari de produs, conferinte ale companiilor sau altele la care nu ne-am gandit inca)
  • puteti sa ne sunati direct acolo: 021 794 23 83

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.