Facebook App ID is missing!

Ce facem cand expira berea?

Cand expira berea?

Unde se duc alimentele cand se duc? Cat de riscant este sa le mai consumam? Exista unele pe care le putem consuma chiar si dupa ce expira? Dar cu berea, de exemplu, ce se intampla? Cand isi pierde, ea, berea, statutul de bere?

Am gasit exact omul care se pricepe sa ne raspunda la intrebarile din urma – Arnaud Dussaix. Arnaud (ce sa vezi?!) chiar produce bere artizanala. Sikaru pe numele ei. Prin urmare, direct de la locul potrivit – adica de langa frigiderul cu bere din Bacania Veche, Arnaud ne explica (in filmuletul de mai jos) ce se intampla in sticla de bere dupa ce aceasta depaseste data marcata pe ambalaj ca fiind data expirarii.

Pe scurt, putem rasufla usurati. Berea nu este un produs cu risc. Ea este un produs viu, cu drojdie vie. Povestea este simpla: data de expirare stabilita de producator nu are nicio legatura cu viata drojdiei, insa vine un moment cand drojdia moare si berea capata un gust intepator, de-a dreptul acru. Chiar si asa, poti s-o bei, doar ca e ca si cum ai bea otet. Dar, pana la urma, nici otetul nu face rau, nu?

Radem, glumim, dar important este sa evaluam corect lucurile in privinta datei de expirare a alimentelor, mai ales ca sunt unele produse care nu prezinta riscuri. Sa nu aruncam atunci cand nu e cazul. Sau, daca stim ca nu putem evalua corect consumul, ideal ar fi sa cumparam cumpatat.

Risipa alimentara, inclusiv atunci cand discutam despre bauturi asa cum este berea, este un flagel cu care ne luptam. Este bine sa nu risipim alimentele, de orice fel ar fi ele. Sunt bani aruncati, munca aruncata, si nu are sens sa facem asta.

 

omentarii: La Ce facem cand expira berea?

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.