Unde se duc alimentele cand se duc? Cat de riscant este sa le mai consumam? Exista unele pe care le putem consuma chiar si dupa ce expira? Dar cu berea, de exemplu, ce se intampla? Cand isi pierde, ea, berea, statutul de bere?
Am gasit exact omul care se pricepe sa ne raspunda la intrebarile din urma – Arnaud Dussaix. Arnaud (ce sa vezi?!) chiar produce bere artizanala. Sikaru pe numele ei. Prin urmare, direct de la locul potrivit – adica de langa frigiderul cu bere din Bacania Veche, Arnaud ne explica (in filmuletul de mai jos) ce se intampla in sticla de bere dupa ce aceasta depaseste data marcata pe ambalaj ca fiind data expirarii.
Radem, glumim, dar important este sa evaluam corect lucurile in privinta datei de expirare a alimentelor, mai ales ca sunt unele produse care nu prezinta riscuri. Sa nu aruncam atunci cand nu e cazul. Sau, daca stim ca nu putem evalua corect consumul, ideal ar fi sa cumparam cumpatat.
Risipa alimentara, inclusiv atunci cand discutam despre bauturi asa cum este berea, este un flagel cu care ne luptam. Este bine sa nu risipim alimentele, de orice fel ar fi ele. Sunt bani aruncati, munca aruncata, si nu are sens sa facem asta.
omentarii: La Ce facem cand expira berea?
Sant bautor de bere , azi am cumparat 2 peturi de 1l bere Neumarkt și nu gasesc nicaeri nici un termen de FABRICATIE SAU EXPIRARE …..MULTUMESC
Nici nu cred ca expira vreodata aceasta bere.