Facebook App ID is missing!

Galbiori cu poveste si un pic de trufa

Ah, galbiorii! Cand vine vremea lor innebunesc numai cu gandul la carnea lor plapanda cu usor gust de caisa si la parfumul padurii.
Cunoscuti pe intreg pamantul sub diverse denumiri, galbiorii, pe numele lor stiintific (Cantharellus cibarius), sunt ciuperci comestibile care rasar in luminisurile din paduri. Le place sa stea la soare. Poate de acolo si culoarea lor aurie.
Specialistii ciupercari stiu ca galbiorii nu sunt solitari. Le place sa creasca in familii numeroase – deci unde-i unul trebuie ca sunt si altii. Dupa ce i-ai gasit, treci la gatit!
Galbiorii nu se spala ci se curata „pe uscat”. Cu grija, poti folosi o periuta sau un cutitas pentru partea cu lamele si un servetel pentru palarie.
Sa-i gatesti e floare la ureche. Practic oricum i-ai face galbiorii (dragii de ei!) sunt savurosi. Noi i-am facut simplu in Bacania Veche The Charity Shop, cu niste papardelle. Pentru ca ingredientele proaspete, de calitate, sunt nascatoare de gusturi adevarate.
Galbiori, pappardelle, piper, un pic de trufa, ulei de masline, unt, sare, usturoi si un pic de smantana de 35%. Simplu si cuprinzator!
13658934_1015271568579746_900962865649218757_nTot asa de simplu ii poti pune si intr-o tocana, ii poti trage in unt cu usturoi, cu orez … si lista ramane deschisa 🙂 Pofta buna!

omentarii: La Galbiori cu poveste si un pic de trufa

  • Domnule Tudosiei,
    Faceți emisiuni interesante, dar ar trebui sa renunțați la reclama aia extrem de enervantă la Cedra. Se vede ca sunteți nesincer si o faceți de nevoie, dar va pierdeți audiența așa. Nu mai are postul bani să vă facă emisiunea și aveți nevoie de sponsorizare musai? E păcat.

    • O parte consistenta a prezentei sponsorului in emisiune o reprezinta dezvoltarea de retete, care ulterior sa fie oferite publicului larg impreuna cu produsul Cedra. Nici o televiziune nu poate sa se dezvolte fara publicitate (dupa cum vedeti, nici macar cea publica pentru care platim cu totii abonamente tot nu poate fara publicitate!). In conditiile in care media in general (fie ca vorbim despre ziar, radio sau televiziune) este un exercitiu comercial. Adica SRL/SA care trebuie sa faca profit ca sa nu inchida. Aici e un echilibru interesant intre ce si cum accepti si ce oferi publicului. Aparitia unui client de publicitate intr-o emisiune e un semn bun, inseamna ca show-ul performeaza, insa faptul ca n-o sa vedeti prafuri/premixuri/chimicale in emisiune e un semn si mai bun: Digi 24 e un post cu principii. Dealtfel, contractul cu Cedra nu a fost unul pe vecie, el mai are doua sau 3 difuzari (pana la mijlocul lui august), iar incercarea mea a fost nu sa plasez produsul, ci sa-l folosesc in retete cat se poate de utile si interesante. Inutil sa va spun ca daca eu n-as folosi niciodata Cedra, acest produs nu s-ar fi aflat pe masa mea de lucru – e o dorinta pe care Digi 24 mi-o intelege si mi-o respecta. Ati vazut probabil o solutie foarte rapida de inghetata de iaurt, una de supa rece, veti mai avea saptamanile care urmeaza cel putin o reteta pe care va indemn sa o incercati: chec frantuzesc cu iaurt. Dintre cele 10 retete pe care le-am facut cu Cedra, pe asta o consider a fi cea mai reusita. Multumesc pentru gandul Dumneavoastra, va astept ca de obicei in fiecare sambata si duminica, de la 12:30, sa descoperim impreuna placerile bucatariei.
      Gatiti si mancati sanatos!
      M.

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.