Sambata e o zi buna sa iesi in oras, dar e si mai potrivita sa iesi in oras sa gatesti pentru cei din jur. Asa am ajuns sa fac demo-ul de gatit intr-o grozava (si foarte aglomerata) zi de sambata, in insula din magazinul MegaImage Baneasa (un loc unde-mi place mult sa merg).
Ingredientul-cheie? Ciocolata Nestle Dessert Noir care a devenit ingredient intr-o grozava negresa de post. Reteta e simpla si o gasiti un pic mai jos, pas cu pas, dar si in catalogul Mega, revista aceea de 48 de pagini la care am avut anul acesta privilegiul sa contribui cu cat m-am priceput (e in pagina 20 daca nu ma insel).
Planul m-a speriat un pic la inceput: 5 ore de gateala in fata publicului nu pare ceva simplu! Nu ca n-as mai fi facut-o sau ca nu mi-ar placea sa fac asta, dar stiam ca acolo sunt multi, foarte multi oameni in acelasi timp. 🙂 Ma si stiu determinat, asa ca mi-era clar ca n-o sa-mi acord pauze! In dimineata cu pricina chiar am avut emotii. Oricata experienta aduni in genul asta de evenimente, tot nu poti sa nu te intrebi – aproape fara incetare – cum o sa se deruleze cel care urmeaza sa inceapa.
Si ca sa fiu sigur ca incepem cu dreptul, primul lucru pe care l-am facut a fost sa pun niste ciocolata Nestle Dessert Noir la topit. Mirosul de ciocolata topita (plus inevitabilul gustat) te ajuta mult in viata si iti da si o relaxare care-ti permite sa te concetrezi mai bine la ce ai de facut.
Cateva lucruri mi-au placut mult de tot in timpul interactiunii cu cei care au trecut prin zona:
- Unii spectatori au ales sa-si ia pentru acasa toate ingredientele ca sa gateasca reteta! Incepand cu Nestle Dessert Noir pana la bicarbonat, daca nu aveau. I-am consiliat pe toti, i-am ajutat sa aleaga si chiar sa faca mici improvizatii si imbunatatiri retetei.
- Cativa oameni mi-au cerut sa guste ciocolata topita – nu i-am putut refuza! E reconfortant sa constati ca oamenii sunt atat de relaxati incat sa iti ceara din ingrediente – e un semn bun!
- Peste 30-40 de spectatori au gustat „ingredientul de baza”, adica ciocolata neagra Nestle, ca sa-si dea seama cum ar putea-o integra in alte deserturi. Si asta e un semn bun!
- Parintii cu copii mici au avut grija cu cantitatea de prajitura sau ciocolata pe care au dat-o copiilor spre degustare, iar grija asta vadita n-are cum sa nu te emotioneze un pic.
- Reactia celor care ma intrebau de ce nu e muuuuult mai dulce la raspunsul meu „deserturile bune n-au nevoie sa fie inecate in zahar”.
- Spectatorii care mi-au zis ca ei cunosc de multa vreme produsele si ca le-au folosit in mod constant in trecut.
- Conversatiile pe care le-am avut cu cei care s-au apropiat de standul meu de lucru. Conversatiile astea scurte, pe cate un subiect punctual, mi se par priceless.
- Reactia celor care gustau din prajitura si erau dintr-o data in zona „nu-pot-sa-cred” – datorita ingredientelor si a cantitatilor, prajitura e cremoasa si gustoasa. Surprinzator, as zice! Sau cel putin pentru ei…
- Bucuria copiilor cand gustau dintr-o prajitura proaspat coapta. Calda. E ceva ce cu greu poti egala!
Evident ca au fost mult mai multe chestii care mi-au placut la gateala cu Nestle Dessert Noir, dar cele pe care vi le-am marturisit mai sus au fost cele care m-au atins cel mai mult.
Din fiecare iesire de felul asta invat. Si invat mult. E o scoala in sine si, din fericire pentru mine, mi se intampla destul de des sa gatesc in direct pentru public. E ceva ce-mi place, pentru ca mi se pare ca mancarea e ceva ce-i uneste cumva pe oameni si-i apropie si-i face mai comunicativi si-i inveseleste! Mancarea te schimba. Te face mai bun. Iar ciocolata te face de-a dreptul fericit!