Facebook App ID is missing!

Chec frantuzesc cu iaurt

Nu prea-mi place sa fac dulciuri. Cred ca nu-s nascut pentru precizie in bucatarie, asa ca fug cat pot de patiserie si dulciuri in general. Cand ma uit la sora mea, PaulaAna.ro, cum isi cantareste ingredientele „la microgram” am o senzatie de furnicatura in talpa si imi vine sa fug. Ea e mai riguroasa, eu nu. Insa din cand in cand mi se arata deserturi in fata ochilor. De facut, cum ar veni. Si trebuie sa le fac. Nu spun ca ma da entuziasmul afara din casa, dar nici nu le fac de-a urâtul.

chec cu iaurt

Ingrediente: 

  • 190 gr faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 200 gr zahar
  • 220 gr iaurt
  • 110 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • sare
  • ghimbir confiat
  • merisoare
  • zmeura

Am pus intr-un bol zaharul si coaja de lamaie proaspat razuita. Intr-un alt vas, am amestecat faina cu praful de copt trecut printr-o sita. Separat, am batut ouale ca pentru omleta iar peste ele am adaugat uleiul de floarea soarelui si putina sare. Amestecul acesta umed a primit iaurtul si am omogenizat totul ajutandu-ma de un tel.

Finalul e previzibil. Am amestecat ingredientele uscate cu cele umede si am obtinut un aluat fin de chec frantuzesc pe care l-am turnat in tavile tapetate cu unt si faina. Am garnisit totul cu ghimbir confiat, merisoare si zmeura proaspata iar rezultatul arata cam asa … 🙂

Chec frantuzesc cu iaurt

Checul asta poate fi pregatit in 7 minute. Am testat!

Vezi reteta pregatita in emisiunea Sanatatea in Bucate:

Vezi AICI fotografii cu checul de 7 minute primite de la cei care l-au incercat acasa.

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.