Facebook App ID is missing!

Domnul Popa

Undeva prin al doilea an dupa deschiderea Bacaniei Vechi, ne-a calcat pragul un domn aparte.
Avea un mers drept, in ciuda unor evidente probleme de sanatate. Statea cu spatele mereu drept, umerii ridicati frumos. Era mereu aranjat si, fara sa fie imbracat la patru ace, avea o eleganta anume. Nu l-am vazut niciodata pe Domnul Popa altfel decat in costum. Vorbea greu, dar cu o eleganta care e rezervata in lumea asta persoanelor educate. Mereu faceam presupuneri despre ocupatia lui. Acum era pensionat, dar ne imaginam tot felul de situatii de care s-ar fi putut ocupa. Eu cred si acum ca a fost avocat. Avea puterea de convingere a unuia bun. Nina presupunea ca a lucrat in armata. Si da, avea un pic din fermitatea unui ofiter. Dar avea si simtul umorului. Iar asta ne-a facut tot timpul sa stim ca a fost un parinte bun si un bunic pe masura.

The Old Man and the Sea

Ii placea checul Ninei. Cu nuci. Uneori simplu. Cand avea de gand sa faca un chec, Nina il suna pe Domnul Popa sa-l intrebe daca nu vrea si el. Alterori ne suna din timp, in mijlocul saptamanii, sa ne anunte ca sambata sau duminica are nevoie de un chec. Nu uita niciodata sa ridice comanda, asa cum nu uita nici sa sune sa o anuleze, in caz ca-si schimba planurile.

Pe langa chec ii mai placea slanina noastra, dar nu oricare. Avem noi un soi pe care-l iubea. Mereu ne spunea ca desi doctorul nu-l lasa, batranetea n-are sens fara aceste mici placeri.

Cred ca ne-a placut pe toti cei din bacanie, dar cu masura si fara entuziasmul acela al clientilor mai tineri. Vorbea cu noi exact cat trebuie, glumea cat trebuie, parea cel mai echilibrat client al nostru. Noi, insa, l-am privit intotdeauna ca pe un membru al familiei noastre extinse. Toata echipa l-a indragit, dintotdeauna. Intr-o vreme n-am avut nici un semn de la el si ne furnicau degetele sa-l sunam sa vedem ce face, cum se simte. Ne-a spus fiica domniei sale, care ne era si ea clienta, ca nu se simte bine.

Apoi s-a intors, spre usurarea tuturor. Cu aceleasi scurte glume, cu aceleasi comenzi. Viata reintrase in normal pentru toata lumea si cumva ne simteam din nou echilibrati.

In martea din Saptamana Mare, fiica Domnului Popa ne-a vizitat din nou. Ne-a intrebat daca tatal sau ne-a lasat vreo comanda pentru Pastele asta, ca s-o anuleze.

De-acum inainte o sa mai facem checuri, dar niciodata pentru Domnul Popa. S-a dus la inceputul Saptamanii Mari, dar noi stim cu totii ca acum e intr-un loc mai bun decat cel in care am ramas noi! Dumnezeu sa-l aiba in paza!

O sa ne lipsiti, Domnule Popa! O sa ne lipsiti!

omentarii: La Domnul Popa

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.