Facebook App ID is missing!

Despre drepturi: ce si cum e al nostru?

(Comentarii oprite. Cine are de invatat ceva din asta, sa invete!)

Despre 21 ianuarie 2018 o sa-mi aduc aminte multi ani. Desi sunt pacifist pana in maduva oaselor, pe 21 ianuarie am simtit pentru doar a doua oara in ultimii 7 ani (de cand am pornit Bacania) sa urlu la luna umflat de revolta. Sunt putine chestii care ma inflameaza in asa hal, nedreptatea e una dintre ele.

N-o lungesc, articolul asta e intru ajutorarea celor care au, poate, mai putina experienta reala de viata. E un studiu de caz. E pentru cei care – asemenea celor care si-au trecut Berlina pe persoana fizica – simt ca pot deveni proprietarii substantivelor comune. E pentru cei care simt nevoia sa-si proclame teritoriu propriu acolo unde chiar nu e cazul si nici n-ar fi frumos s-o faca. Articolul asta ar trebui sa-i ajute pe toti cei care au vreo pofta in a deveni nerezonabili in poftele si dorintele lor.

Context: fac Sanatatea in Bucate de 6 ani, iar de vreo 5 gatesc cu echipa mea de la Bucataria Mare pentru copiii din gradinite sub supervizarea unui medic nutritionist (am inceput cu 20-25, acum o facem pentru aproximativ 500), avem doi copii pentru care trebuie sa gatim acasa si (doar pentru ca ma trezesc mai usor dimineata) pentru unul dintre ei fac zilnic un pachet pentru scoala. Primul workshop cu copii l-am facut in 2011, iar de atunci am facut o multime. Evident, toate lucrurile astea n-au cum sa nu se rasfranga asupra continutului emisiunii – multe dintre retetele pe care le testez pe copilul meu ajung prezentate in scurtele retete pe care le filmez pentru DigiMatinal. Uneori mai facem live-uri pe FB cu acelasi subiect, alteori facem poze pe care le promovam ca sa-i ajutam pe parinti cu idei despre ce-ar putea face/gati/asambla copiilor.

Context mai larg: Izabela Panescu, realizatoarea Tinerete Fara Batranete porneste cu emisiunea ei, prin toamna trecuta, o campanie care se numeste „Alimentatia copiilor – sub lupa” care urmareste – mno, exact ce-i spune numele. Invita in emisiune multi oameni care-si expun parerile despre subiect. Izabela a fost la Sanatatea in bucate, am vorbit despre subiect si campanie, eu am dat niste sincroane pentru Tinerete fara Batranete pe aceleasi teme.

Context global: daca nici noi nu ne preocupam de alimentatia copiilor atunci ne merita soarta (locul 2 la obezitate infantila). Nu lasam lucrurile asa: dezbatem, vorbim cu oameni priceputi, invitam nutritionisti in emisiuni, ii starnim pe oameni sa se gandeasca serios la subiect si, punctual, la ce naiba pun copiilor in ghiozdan sa rontaie in pauza mare.

Acuma ma intorc la ziua de 21 ianuarie 2018 – o zi pe care chiar ca o sa mi-o amintesc pentru ca pacifismul meu s-a dus pe copca.

Deschid telefonul si gasesc urmatorul mesaj (copy-paste, nu l-am editat):

„Buna Izabela, Marius, Urmaresc de la inceput emisiunea Izabelei Panescu “Alimentatia copiilor sub lupa” . Am vazut recent ca implementari ale sandvisurilor pentru scoala sunt incluse si in emisiunea lui Marius Tudosiei, “Sanatatea in bucate” sub numele “Pachetelul pentru Scoala”. Intrucat acesta este numele campaniei initiate anul trecut impreuna cu TVR1 al asociatiei mele Viitor Deschis pentru Programul “Scoala de Nutritie si Stil de viata sánátos” , inceput in 2015, cred ca terminologia si bradul este preluat si folosit pe nedrept , existând un conflict de drept de proprietate ce imi revine si pentru folosirea caruia nu mi-a fost cerut si nu mi-am dat acordul. Izabela Panescu a fost prezenta la editia Food Revolution Day din 2016, unde am desfasurat implementari ale acestei campanii. Motiv pentru care nu pot sa ignor sau sa cred ca folosira numelui este o simpla coincidenta, ci a fost preluat pur si simplu, fara acordul meu. Mai mult de atât, din toamna 2017 eu si echipa mea ne-am retrs sprijinul miscari Food Revolution Romania, pentru abuziri similare asupra campaniilorechipei si folosirea in interes propriu a muncii noastre de catre alti ambasadori fara scrupule. Parte din acestia din urma ii vad prezenti in emisunea dvs invitati ca experti in nutritie, fara nici o probitate practica de implicare in proiect, fara acces la studii despre comportament si situatia alimentatie copiilor in scoli pe care proiectul Scoala de Nutritie le detine, ca parte a unui demers coarent si cu obiective pe termen mendiu si lung. Ma refer punctual la Carmen Radu si Alina Trifu, Larisa Petrini, Gabriella Bisi, care au fost atentionati si la nivel de grup ca si-au asumat actiuni in nume propriu , fara sa isi aduca aportul la munca echipei. Motiv pentru care am facut sesizari in UK si persoanele responsabile de comunitatea din Romania au fost excluse pentru tolerare de abuzuri si incompetenta. SItuatii similar exista si in alte tari, unde modelul Food Revolution, cu lacunele sale a permis abuzuri similar, unele si mai grave. Pentru ca aceste persoane fara scrupule si abuzive au ramas in comunitate, in lipsa factorului decisional de la centru, echipa mea am decis sa desfasuram proiectele create de noi independent, fara asociere din acel moment cu Programul Food Revolution. Prin urmare, am rugamintea sa retrageti folosirea oricarui concept de campanie detinut si creat si care revine de drept programului “Scoala de Nutritie si Stil de viata Sanatos” si asociatiei Viitor Deschis, inclusive “Pachetelul pentru Scoala”. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a rezolva abuzul de proprietate intelectuala pe cale juridica. V-am scris personal pentru ca ne cunoastem si as dori sa stiu mai intai pozitia voastra. In cazul neretragerii , veti primi notificare si din partea TVR si a asociatiei Viitor Deschis pentru rezolvarea pe care legala a folosirii conceptului si despagubirea pentru daune morale si financiare. Multumesc de intelegere si astept pozitia voastra, sper amiabila.”

Am avut un soc.
Pentru ca: 1. N-am avut nici o campanie ‘Pachetelul pentru Scoala”. 2. Deduc ca nu mai am voie sa folosesc cuvantul „pachetel” lipit de „pentru scoala”, desi e substantiv comun. Si nici expresia intreaga. 3. Eram pozitionat drept autorul unui furt intelectual de care nu ma simteam vinovat deloc. 4. Am simtit ca e o capcana.

Inteleg ca ar fi fost o problema daca am fi avut o CAMPANIE cu acelasi nume. Daca ne-am fi folosit de munca altor compatrioti si eventual am fi FURAT IDEI de retete pas cu pas, ingredient cu ingredient. Am dat un search pe Google si am vazut ca sunt zeci de pagini care folosesc sintagma respectiva si care, la fel ca si noi, sunt in culpa (unii chiar de prin 2010, deci sunt vinovati in avans!).

Putine lucruri ma irita mai mult decat nedreptatea, iar acuzatia ca as fi furat ceva ma irita cu atat mai mult.  Ma fac vinovat sa nu fi stiut ca a existat vreo campanie cu numele asta (nu le poti sti pe toate), dar de aici si pana la a primi asa un dos de palma… e cale lunga. Daca am reusit sa fac ceva in viata asta, apoi am facut pentru ca am tras tare si-am facut cu mana mea, n-am furat si nici nu m-am lipit de trenduri doar ca sa ma duc cu valul.

Conversatia a continuat (o gasiti mai jos, cu copy-paste si fara corectura, doar pentru conformitate), pentru o vreme, pentru ca nu mi-a venit sa-mi cred urechilor (in fine, ochilor, ca era pe scris). Primesc chiar un print-screen de la un live pe care l-am facut pe FB si in care apare IN TEXT, IN CONTEXT cuvantul incriminat in alaturarea acuzatoare (dincolo de faptul ca diminutivul evita o repetitie). Si totusi…

26996678_10214569535575588_1604303108_n

Ani de zile m-am invartit in medii in care drepturile de autor insemnau si inca inseamna ceva. Am platit pentru creativitate, am fost platit pentru creatiile mele. Am cumparat concepte si am vandut concepte. Inteleg, cred eu, destul de bine cum functioneaza jucaria asta si am respectat intotdeauna aceste drepturi ale persoanelor care creaza. De 7 ani promovez ideile bune si aducatoare de rezultate din jurul meu chiar daca nu sunt ale mele – de la fermieri pana la concepte de restaurante si idei de afaceri. Cred ca face parte din rolul meu aici.

Da’ asta mi se pare chiar prea mult. Inteleg sa ai niste meciuri cu niste oameni, care poate au ales sa nu mai vasleasca langa tine, inteleg ca pluteste o vinovatie ca s-a dus pe vale termenul de „ambasador” (iara, nu-i vina mea, nu-mi puneti mie in carca si chestia asta), inteleg ca universul e stramb fix in dreptul unora, dar, oameni buni, hai sa ne vedem de patratica noastra si de lungul nasului.

Si sa nu ne mai imaginam cai verzi pe pereti. Vrei sa schimbi lumea? Foarte bine! Schimb-o! Da nu-ti pune cizma pe grumazul meu. Ca nici nu-s obisnuit, si nici nu-mi surade ideea…

Astept cu interes opinia si notificarea celor de la TVR pe care o voi solicita in nume propriu maine dimineata, in scris. E institutie publica, trebuie sa raspunda. Chiar sunt curios.

Imi place sa cred ca traiesc intr-o lume normala. Ma mint, insa, dar mintindu-ma asa de frumos in jurul meu chiar e o lume mai frumoasa decat media nationala. Momente ca cele traite in 21 ianuarie 2018 ma fac insa sa ma scutur un pic si sa ma intristez. Imi taie cheful de munca, ma fac sa nu-mi mai doresc sa ajut si sa pun umarul. Cred ca singura solutie ar fi sa-mi restrang lumea, lasandu-i pe-afara pe cei care imi provoaca astfel de momente…

Voua va doresc numai zile senine si line!
Gatiti si mancati sanatos!


Redau mai jos intreaga conversatie, pentru cine are timp s-o parcurga. E de fapt un studiu de caz, care sper sa fie util celor care lucreaza in domenii in care drepturile de autor/proprietate intelectuala inseamna ceva. Ce-ar fi de retinut din asta?! Ca oricat ar insemna ele, totusi nu inseamna CHIAR TOT. Cum ar fi ca nimeni din jurul nostru sa nu mai poata folosi in nici un context cuvinte care-au facut parte din niste campanii in trecut. Am inventa in permanenta cuvinte noi?

iata intreaga conversatie, asa cum v-am promis:

Buna Izabela, Marius,

Urmaresc de la inceput emisiunea Izabelei Panescu “Alimentatia copiilor sub lupa” . Am vazut recent ca implementari ale sandvisurilor pentru scoala sunt incluse si in emisiunea lui Marius Tudosiei, “Sanatatea in bucate” sub numele “Pachetelul pentru Scoala”. Intrucat acesta este numele campaniei initiate anul trecut impreuna cu TVR1 al asociatiei mele Viitor Deschis pentru Programul “Scoala de Nutritie si Stil de viata sánátos” , inceput in 2015, cred ca terminologia si bradul este preluat si folosit pe nedrept , existând un conflict de drept de proprietate ce imi revine si pentru folosirea caruia nu mi-a fost cerut si nu mi-am dat acordul. Izabela Panescu a fost prezenta la editia Food Revolution Day din 2016, unde am desfasurat implementari ale acestei campanii. Motiv pentru care nu pot sa ignor sau sa cred ca folosira numelui este o simpla coincidenta, ci a fost preluat pur si simplu, fara acordul meu. Mai mult de atât, din toamna 2017 eu si echipa mea ne-am retrs sprijinul miscari Food Revolution Romania, pentru abuziri similare asupra campaniilorechipei si folosirea in interes propriu a muncii noastre de catre alti ambasadori fara scrupule. Parte din acestia din urma ii vad prezenti in emisunea dvs invitati ca experti in nutritie, fara nici o probitate practica de implicare in proiect, fara acces la studii despre comportament si situatia alimentatie copiilor in scoli pe care proiectul Scoala de Nutritie le detine, ca parte a unui demers coarent si cu obiective pe termen mendiu si lung. Ma refer punctual la Carmen Radu si Alina Trifu, Larisa Petrini, Gabriella Bisi, care au fost atentionati si la nivel de grup ca si-au asumat actiuni in nume propriu , fara sa isi aduca aportul la munca echipei. Motiv pentru care am facut sesizari in UK si persoanele responsabile de comunitatea din Romania au fost excluse pentru tolerare de abuzuri si incompetenta. SItuatii similar exista si in alte tari, unde modelul Food Revolution, cu lacunele sale a permis abuzuri similar, unele si mai grave. Pentru ca aceste persoane fara scrupule si abuzive au ramas in comunitate, in lipsa factorului decisional de la centru, echipa mea am decis sa desfasuram proiectele create de noi independent, fara asociere din acel moment cu Programul Food Revolution. Prin urmare, am rugamintea sa retrageti folosirea oricarui concept de campanie detinut si creat si care revine de drept programului “Scoala de Nutritie si Stil de viata Sanatos” si asociatiei Viitor Deschis, inclusive “Pachetelul pentru Scoala”. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a rezolva abuzul de proprietate intelectuala pe cale juridica. V-am scris personal pentru ca ne cunoastem si as dori sa stiu mai intai pozitia voastra. In cazul neretragerii , veti primi notificare si din partea TVR si a asociatiei Viitor Deschis pentru rezolvarea pe care legala a folosirii conceptului si despagubirea pentru daune morale si financiare. Multumesc de intelegere si astept pozitia voastra, sper amiabila. Raluca Vasile Presedinte asociatia Viitor Deschis Creator program “Scoala de Nutritie si Stil de Viata Sanatos” si si campanie “Pachetelul pentru Scoala”
Marius
Buna! Da’mi si mie macar o referinta unde eu am folosit “Pachetelul pentru scoala’ – cunoscut fiind ca eu urasc diminutivele fortate. Un link, pls. Si nu’mi spune ca nu mai am voie sa mai prezint in pastilele de dimineata idei de sandwich’uri sau ca nu mai pot sa’i fac copilului pachet sau sandwich pentru scoala fara sa platesc drepturi de autor ca n’o musc. Sau, daca totusi o musc, n’o inghit! Mi se pare complet aiurea mailul tau. Iti propun sa supunem dezbaterii publice subiectul. Cu sau fara notificarile TVR. Adica nu, iti propun s’o facem inainte.
Raluca
Nu Marius, eu nu intru in jocul acesta, si am rugamintea sa nu iei in derizoriu rugamintea. STii foarte bine ca ai folosit si pe burtiera si in postarea unde am astra atentia asupra retetelor recomandate , preponderent vegane,
Daca acesta e pozitia ta, vom merge pe cai oficiale. SI pe mine ma deranjeaza ca oamne in car eu am crezut, si acre au venit la evenimentele mele, impruena cu acre am iesit, imi folosesc munca si duc in derizoriu ce am facut eu in ultimii 4 ani.
Marius
Eu cred ca tu glumesti, dar, na! Vad ca versi meciurile tale cu lumea catre oameni care n’au legatura cu subiectul. Roaga’i pe cei de la TVR sa nu intarzie cu notificarile mai mult de o zi sau doua ca mor de curiozitate. Ca sa fie mai usor pentru ei: pe mine personal trebuie sa ma dea in judecata separat, pentru ca productia e a postului, dar eu sunt realizator independent (le dau detaliile astea ca sa nu mai piarda timpul cu raspunsul de la Digi ‘Tudosiei nu e la noi, cautati’l in alta parte’ – s’ar pierde 2-3 zile si nu vreau sa o amanam mai mult). A! Si mai am in urmatoarele 2 saptamani 3 retete de sanvisuri pentru copii care vor fi difuzate. Sunt chiar retete pe care i le fav lui Luca! Si tot fara accept sunt facute!
Marius
:)) culmea, dar Raluca (de la noi de data asta) foloseste substantive.
Te intrebam de nume de campanii, nu de substantive!
Raluca
Marius, e complet razna ce spui, nu mai folosi „pachetelul pentru scoala” si sintem ok. Spune-i cum vrei tu. Daca mai vad pachetelul asociat cu retete vegane, trimit notificarea, pentru ca nici munca mea nu e apa de ploaie, si e chair docmentata. Respect epntru respect, atat cer, fara orgolii aiurea.
Raluca
peace
Marius
Reciteste primul tau mesaj si incearca sa’l lipesti langa ‘peace’. Despre ce vorbim, totusi?
Raluca
dar vrea sa-mi confirmi ca se scoate burtiera cu Pachetelul pentru scoala, atat. Nu vreau sa vad acele 2 fete Carmen Radu si Alina Trifu, dupa toate scandaluri ca vorbesc la TV despre campania mea. si asta e rugaminte la Izabela.
e mesajul asa cum e formulat, oficial, sunt consultant de rband de pre multi ani , am trecut prin prea multe furturi de drept intelectual.
Deci trimit oficial la DIgi?
eu am zis sa nu fac rau, ca nici mie nu mi place sa-mi ierd vremea cu scandaluri , si nici sa dau in oamnei cu care la un mom am colaborat
si pe care ii apreciez ca macar fac ceva, nu folosesc ce fac altii ca sa apara pe TV, e daca vrei un defect de meserie, de a face lucrurile cum trebuie si a le regla cand derapeaza ca directie
Izabela
Raluca, eu cred ca problema ta e cu altcineva (din cate inteleg cu Alina Trifu si Carmen Radu), nu cu noi. Daca voi ati avut o campanie care s-a numit „Pachetelul pentru scoala” (asta inteleg din ce ai scris) nu inseamna ca noi nu mai putem vorbi despre acest subiect, e pur si simplu absurd! Nici eu, nici Marius nu avem o campanie care sa se numeasca asa, ci pur si simplu am abordat acest subiect in emisiune. Daca voi ati avut o campanie nu inseamna ca nimeni niciodata nu mai poate folosi aceste cuvinte.
Marius
Pentru mine notificarea va rog in Barbu Vacarescu 49. Eu am domiciliul in sectorul 1, probabil si TVR-ul are sediul in sectorul 1, deci o sa fie la Judecatorie la 1.
Si trebuie sa’mi cer scuze ca nu stiu cine sunt nici Alina Trifu si nici Carmen Radu. Nu le poti sti pe toate intr’o sungura viata.
Raluca
Izabela stie cu siguranta. Notificarile nu se trimit decat catre institutii
Raluca
sunt ambasadoare Food Revolution care se folosesc ca multi altii de munca altora ca sa apara la TV, in scoli campania Pachetelul e singura care are avizele necesare, restul nu sunt decat actiuni personale sporadice, nu continue, sau sistemice, fara studii si fara nume/specialisti de luat in seama in spate pentru a lansa astfel de campanii. De fapt astfel de abordari fac ca titulatura de ambasador sa fie o rusine, motiv pentru care cei care am facut evenimentele FR de 4 ani nu o mai folosim.

Marius
Pai eu sunt, in cazul asta, unul dintre impostori: fake-uiesc chestii ca sa apar la tv gatind de doar 6 ani fara pauza si facand mancare de 5 ani pentru copii, fara vreo campanie, si ca sa fie minciuna mai cool am decis sa gatim pentru doar 500 de copii in fiecare zi. Ba chiar, ca sa fie petrecerea de pomina, lucram cu un m dic nutritionist ( medic, cum ar veni, nu curs de weekend!) Iata argumentele perfecte sa ma dati in judecata! 🙂 Eu cred ca te razboiesti cu cine nu ar trebui si incurci taberele. Daca ai meciuri cu anumite persoane, nu varsa uleiul incins la mine in curte. Faptul ca ati avut o campanie care a folosit in numele ei cuvantul ‘Pachetel’ nu va face proprietari pe substantivul comun ‘pachetel’ si ca nimeni nu’l mai poate folosi in context! Uite, ca sa fii sigura de asta fac luni un live cu niste glume proaste despre pachetel, ca sa’i pui pe avocatii TVR sa se uite si sa’si bata capul cum ma pot arde mai bine si cum
Mi’ar putea inchide businessul si cum ma pot pune si pe mine in lanturi!
Faptul ca termenul de ‘ambasador’ zici c’a devenit o rusine, nu mai e vina mea. Nu mi’am dorit niciodata ‘titlul’ asta si prin urmare nu ma faceti responsabil de asta. Faceti o sedinta interna si transati asta. Nu ma pasioneaza, prin urmare, ca aduceti in ‘gasca de ambasadori’ oameni care creaza provoaca probleme. E fix la voi! Nu ma bagati in chestii in care nu vreau sa vin!
O sa analizam maine si ce spune publicul larg despre speta asta. 🙂 Mie mi se pare jenant ca faceti asta!
Doamne’ajuta!
Raluca Vasile
Raluca
Eu ma refer strict la Asociatia si proiectele mele, voi pe ale voastre nu ori le cum vreti. Dar ce prea mare coincidental ca sa cred ca e intamplare si vreau Si eu sa evit altfel de asocieri. Tocmai de asta vreau sa evit asocieri cu cei 2 “ambasadori Si nutritionisti “. Eu Si echipamente mea ne am retras. Respect pt ce faci, de aia scriu aici Si nu pe public. Nu e un subiect de dezbatut, sunt date publice, dar pls gasesti ti alt nume pt campanie. Cele dupa Si altii ca ele au compromis destul. Eu macrefer la actiuni pe tv, si in scoli. Daca vrei sa ii dai nume, gaseste unul care sa nu fie in Alta campanie si sa fie al tau. E basic. Mi de pare urat ca nu am fost consultata, ca me tot vedem. Izabela, nu stiu cum s a ajuns, dar vreau sa remediati.
Marius
We’re goin public! It’s better that way!

Izabela Pănescu
Izabela
Raluca, nu avem nicio campanie care sa se numeasca asa. Emisiunea de care ma ocup se numeste “Tinerete fara batranete”. In cadrul ei avem un proiect, un demers care se numeste “Alimentatia copiilor, sub lupa”. Printre zecile de subiecte abordate a fost unul despre pachetelul pentru scoala. Daca voi aveti o campanie care se numeste asa nu inseamna ca nimeni in nicio emisiune nu poate sa mai vorbeasca despre pachetul copiilor pt scoala.
Izabela Pănescu
Izabela
Mi se pare o pierdere de vreme si de energie discutia asta
Raluca Vasile
Raluca
Izabela, solutia e simpla si eu am propus-o pe cea mai simple, scoaterea burtierei. Tema asa cum e formulata a afectat echipa mea si avand in vedere aceste 2 persoene invitate de tine care apar asociate ca „experti” in emisiune, ni se pare deranjant. Asta e solicitarea si e punctuala, faa alte obiective sau insinuari secundare. Campania e a Scolii de nutritie si punct, si o vom derula inclusiv anul acesta, nu trebuie sa mai explic de ce e necesar sa evitam formulari pentru ca asocierile dau confuzii. SI stii foarte bine cand m-a sunat si Iulia si tu am fost deschisa si ma puteti suna oricand e nevoie de studii, si tot ce am facut ca sa evitam aberatiile. Pentru ca sunt aberatii multe din recomandari, am primit eu de la experti din programul meu catea sesizari, dar nu vreau sa intram in detalii. Motiv pentru care expres nu vreau asocieri intre conceptul ostru si ideile de implementare, sunt is parteneri implicati etc. Pt voi e cea mai usoara solutie, modificati usor denumirea si s-a rezolvat, nu cred ca e asa greu .
Raluca Vasile
Raluca
Merci, si seara buna, ca e duminica si pe Marius vad l-am iritat pentru ca el de fapt doar a preluat ideea perpetuata din amisunea Izabelei. Eu de altfel am si propus solutia amiabila, nu de public, nu de scandal, nu sunt genul si evit , dar e o situatie in care sunt implicati oameni care au munci si au voluntariat 4 ani, si sunt deranjati, Sa avem intelegere toti si cu acest aspect. Ca la mine se sprag toate.
Marius
Toata lumea are de invatat din asta. Nu vreau sa semene a scandal, e un studiu de caz.
Raluca Vasile
Raluca
Eu una mia-m invatat-o cu varf si indesat, am iesit din miscare, ca am obosit de jocuri de culise, vreau sa-mi vad de treaba mea si a echipei.
Marius
Nu sunt delic iritat. Ma amuza situatia. Si pretentia ca noi venim de pe garla in timp ce apa calda a fost inventata deja in alta parte.
E o discutie care teebuie purtata, e genul de discutie care modeleaza mediul. Avem datoria sa o purgam!
#purtam.
Raluca Vasile
Raluca
nu a fost, JO a dat kicks si incerca sa bage sub pres, studiul de caz din Ro a fost cel mai de succes din miscare intl, dar astea sunt alte discutii. SIstemic e un esec, deci nu stiu ce e de discutat. Sunt altii acre fac si isi vad de treaba, fiecare pe treaba lui e bine sa facem ce stim ca merge, dar nu-mi place sa dea unii interviuri pe campania mea, caz intamplat anul trecut, punctual, drept si prin urmare am confidentialitate cu anumiti terti. Dar daca am studii documentate si urmarite pe comportament, in peste 100 de scoli, cred ce zic. Decat ca am obosit de bla bla, cand in fapt nimeni nu misca un deget decat in interes propriu. Nu asa se schimba lucrurile.
Raluca Vasile
Raluca
dezbaterea asta e de o conferinta cu instituii si factori de decizie, cum am incercat sa fac de fiecate Food Rev Day, nu de facebook, sistemic suntem varza. Lucram pe bule, ceea ce nu schimba nimic, si mai vin si unii din afara bule, de pe margine care se dau experti. Asta nu e ok in spatiul public.
Izabela Pănescu
Izabela
La ce burtiera te referi?
Marius
Nu am fost clar: studiul de caz este despre teritoriu. Si despre orgoliu. Si despre rezultate, constanta, expertiza.
Raluca Vasile
Raluca
Burtiera si articolele cu pachetelul pentru scoala, te rog reformulate gen sandvisul pentru scoala etc
Idei pentru un pacheţel sănătos pentru copii la şcoală
În România, pachetul cu mâncare pentru şcoală înseamnă pentru mulţi copii un sendviş, adică mezeluri sau brânză topită, între două felii de pâine albă. O variantă comodă pentru părinţi, dar deloc sănătoasă.
digi24.ro
Marius
E momentul pentru total ne-crestinescul ‘WTF’.
Raluca Vasile
Raluca
aici articolul
Marius
Raluca, iti propun sa nu intram intr’o zona complet ridicola! Seara buna. Te astept maine cu o pozitie oficiala ca raspuns la articolil pe care il voi scrie.
Izabela Pănescu
Izabela
Da, no comment
Raluca Vasile
Raluca
Marius, eu am incheiat, nu ma cert in public,nu contest ce faci, e laudabil, dar nu ai dreptate, si nu cred ca subiectul este de articole pe bloguri etc, pozitiile le-am trimis oficial.
si sincer cautam un partener de dialog si de fair play, nu un cearta si aruncat de cuvinte, ca probabil fiecare am muncit in zona lui si avem rezultate. Decat ca uneori sunt si astfel de situatii de dezacord si de greseli, pe acre e ok sa ni le asumam.
Marius
Ar trebui sa’ti asumi iesirea asta nejustificata si pofta sa devii proprietara cuvintelor. Nu ti’a sabotat nimeni munca, dar brusc te simti stapana conceptelor. Nu stiu pe ce branduri ai lucrat, dar e o viziune cu care eu, in cei 10 ani de marketing de dinainte de bacanie nu m’am intalnit! Pana acum! Sa’mi bati obrazil in felul asta e ca si cum te’as apostrofa eu ca folosesti cuvantul ‘sanatos’ in orice comunicare doar pentru ca Digi a integistrat numele emisiunii. E atat de aiurea incat ma intreb in ce dracu’ de ara am ajuns sa traim. A! E tara unde avem acest prim-ministru! Uitasem!
Raluca Vasile
Raluca
Am lucrat pe branduri multinatinale 12 ani, in brandient si asociat 6 si pe cont propriu de peste 7 ani, deci nu e cazut sa ne tragem de urechi pe expertiza altuia, marketing e diferit de branding si drepturi intelectuale pe creatie de concept. Asta zic. Seara buna!
Marius
Grozav! Enjoy!

omentarii: La Despre drepturi: ce si cum e al nostru?

  • salut, marius! am primit si eu o plangere similara anul trecut (compania la care lucrez – retail alimentar – ar fi mentionat undeva o sintagma pe care doamna cu pricina o avea pe persoana fizica). cum eu nu lucrez in marketing/comunicare, ci doar primesc milioane de spamuri cu toate proiectele ei pentru ca am participat candva la un eveniment, nu am luat in seama emailul. si bine am facut, caci nu s-a intamplat nimic.
    probabil doamna are nevoie de publicitate.
    o seara buna!

  • Copiii aia pt care faceti pachetele au mai multa minte decat voi toti.

  • pai si cum s a terminat? ne ai lasat asa in coada de peste… nu i frumos 🙂

Lasă-ne un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.