Sirocco Tavern | Paliochori, 84801 | Milos Island | Greece
Milos e clar o destinatie de explorat cel putin intr-o a doua expeditie. Oportunitati multiple – de la plaje superbe pana la locuri in care sa te bucuri de mancarea locala – ele nu pot fi testate si incercate in cateva zile. Insa poti bifa niste chestii foarte faine, pe care nu le gasesti pe tot drumul.
Cum ar fi exact gatitul in nisip vulcanic.
O ocupatie care inteleg ca are o vechime destul de mare – cred ca si pe timpuri oamenii voiau sa faca economii la lemn si gateau la orice sursa de caldura free pe care o gaseau. Nisipul poate ajunge la temperaturi de peste 100 de grade si – ca orice babuin cinstit, am gasit necesar sa citesc despre asta dupa ce-am incercat sa merg descult pana la terasa restaurantului… 🙂 Practic, daca incerci sa-ti scufunzi varful piciorului in nisip… ramai fara unghie in cateva secunde! 🙂
Ce poti manca gatit in nisipul vulcanic?! Practic orice. Meniul restaurantului continea tot felul de carnuri facute acolo, dar si o mancare de naut sau peste (il faceau invelit in folie de aluminiu…). Vorbim despre o temperatura constanta, e un slowcooker imens plaja aia! Mancarea nu are musai o aroma diferita, insa se vede ca e ceva diferit acolo – si ma gandesc in primul rand la consistenta carnurilor. Copiii au declarat ca n-au mancat in viata lor asa un miel bun (bine, viata lor inseamna doar cativa ani, dar au mancat destul miel incat sa stie sa faca diferenta), iar noi ne-am intoarce acolo sa mancam chiar daca am ajunge in Milos pentru doar doua zile! Asta ca sa stiti cat de atractiv ni se pare locul!
E o experienta de trait! Daca ai ocazia… nu o rata!