Nu prea-mi place sa fac dulciuri. Cred ca nu-s nascut pentru precizie in bucatarie, asa ca fug cat pot de patiserie si dulciuri in general. Cand ma uit la sora mea, PaulaAna.ro, cum isi cantareste ingredientele „la microgram” am o senzatie de furnicatura in talpa si imi vine sa fug. …
Blog Posts
Mi-e groaza ca vine si 2017 si inca nu stim ce palma ne mai luam. Aparent ceva nu functioneaza in cum se reprezinta Romania in afara. Exceptand cateva zone (cum e cea de turism via biroul din Londra, aka Razvan Marc), de fiecare data cand iese afara sa arate lumii …
Repet doar (ca) pentru mine: la noi, in Dersca, adica in nordul Moldovei, dovleac nu prea se manca. Adica da, auziseram si noi de cate unii (?!) care mancau dovleac, dar noi nu. Na, asa era obiceiul. Si nici nu cultivam ce trebuie. Noi puneam printre popsoi doar dovleac din …
Boabele de tonka sunt de fapt semintele fructului produs de arborele Dipteryx Odorata (sau cumaru sau kumaru) care creste in America Centrala si nordul Americii de Sud, dar si in anumite zone din America de Nord. De ceva vreme le-am pus si pe raft in Bacania Veche, insa nu s-au bucurat de asa …
Bacania Veche il vrea pe Brancusi in tara! Daca il vrei si tu, 8833 e numarul scurt la care poti face ceva cu adevarat important! Bacania Veche iti face cinste cu o cafea si un biscuite in bistro Bacania Veche The Charity Shop. Vii in bistro, trimiti un sms cu textul „Brancusi” la …
Ceva mai jos o sa gasiti niste cifre si statistici care s-ar putea sa va para plictisitoare. Exact pe asta se bazeaza si noii dumnezei ai semintelor si manipularilor genetice. Pentru ca spre deosebire de ei, care sunt extrem de bine organizati si au niste obiective clare, noi nu suntem. …
Undeva pe la sfarsitul lui august 2016 am bagat Bacania Veche din Barbu Vacarescu 49 in santier. Multi prieteni mi-au spus ca nu ar fi trebuit, ca daca faceam un „shmotru general cu revopsiri” rezolvam in 3 zile si nici nu cheltuiam atatia bani. Si sa tinem mai bine de …
Dakos sau Ntakos este un preparat vegetarian specific insulei Creta, perfect ca starter sau pentru o cina usoara. Ca in cazul celor mai multe mancaruri grecesti, secretul Dakosului sta in prospetimea ingredientelor. Si aici vorbim de cele mai proaspete rosii, zemoase si dulci, branza sfaramata (feta sau mizithra), ulei de masline …
Imagineaza-ti o sala imensa in care sunt adunate la un loc vreo 3000 de soiuri de branzeturi. Un vis pentru orice … branzofil, nu? 🙂 Ei bine, intr-un astfel de loc se cauta si anul acesta cea mai buna branza din lume. Vorbim despre World Cheese Awards, cel mai mare …
Confit e un frantuzism delicios la rostire, dar mai ales in farfurie. Etimologic, termenul provine din franceza, de la verbul “confire”, care la randul lui provine din latinescul “conficere” si inseamna printre altele a confectiona, a prepara. In secolul XVI verbul era folosit in legatura cu fructele intregi sau bucati de fructe conservate …