Varsta exacta a proiectului e putin importanta. E doar o cifra. Mai important de-atat e altceva: ce-am reusit sa facem in anii astia! Am cunoscut oameni de treaba si – in acelasi timp – pusi pe treaba! Ii gasiti in spatele fiecarei etichete de dulceata, sirop, zacusca sau peltea. Ii …
Blog Posts
Cand am deschis in 2010, dorinta cea mai vie sa fost sa fac din Bacania Veche un loc despre care oamenii sa-si aminteasca. Tehnic vorbind, mi-am propus sa adun Romania intreaga intr-un singur loc. Emotional, mi-am dorit sa strang acolo toate amintirile gastronomice pe care le-as fi gasit. Asta-i contextul. …
Dragi prieteni, Pe 12 august implinesc 43 de ani. Si nu vreau cadouri de ziua mea. Pentru ca ii cunosc pe oamenii de la Hospice Casa Sperantei si din 2013 mergem mana in mana cu proiectul Bacania Veche the Charity Shop, imi doresc sa-i ajutam impreuna pe copiii de acolo …
Daca vrei sa ma faci sa lacrimez, intreaba-ma despre mancarea de-acasa. Daca vrei sa ma fac luntre si punte pentru ea, pune-ma sa gatesc asa cum se facea! Prin primavara am vorbit cu Razvan Voiculescu si-am intepenit in fata surprizei de a fi invitat sa facem o „etapa” din Bucataria …
Mare parte a necesarului de munca in industria HoReCa poate fi acoperita de catre tineri, care sa intre in joburi part time. Mai ales in joburile care nu necesita o specializare anume, ei nu doar ca ar fi de dorit, ci cred ca ar putea sa acumuleze o experienta de …
Guys, pentru prima data va prezint un invitat din afara tarii la Chef Talks (Ep. 5): Osher Eidelman (profile: HERE). Un bucatar din Israel, sosit la Bucuresti pentru o gateala prelungita cu ocazia Zilei Nationale a Israelului, care a acceptat sa filmam o editie speciala Sanatatea in Bucate si, ulterior, …
Proiectul #SparanghelRomanesc la (sau prin) Bacania Veche a fost un experiment cu o miza enorma pentru mine: am vrut sa verific daca e posibila promovarea unui produs local mai putin cunoscut, dar excelent prin prospetime si calitate. In cazul in care n-ati auzit inca, anul acesta am reusit sa adun …
Sezonul de #sparanghel romanesc a inceput, asa ca trebuie sa fim pregatiti cu toate retetele pamantului: nu dureaza mult, deci trebuie sa il gatim repede si variat! Am adunat in ultimii ani cateva propuneri de retete pentru aceasta planta grozava, despre care am scris pe larg un articol pe www.bacaniaveche.ro si …
Adica Ardeleanul Sfatos, Adi Hadean… Cu care am ajuns sa ma cunosc asa de demult, incat nu-mi amintesc exact contextul. Cred ca eram proaspat evadat din corporatie si planuiam un asalt idealist asupra paginilor de retete/cooking de prin toate revistele si visam sa formam un comando de „livratori de continut” …
Acum cateva saptamani vad pe net o chestie despre un pusti care face Chef’s Table intr-un mic local. Mi-a atras atentia vag, apoi am uitat, insa gandul ca trebuie sa merg acolo ramasese undeva adunat intr-un colt al memoriei. S-a reactivat intr-o seara cand ne-am hotarat sa fugim de-acasa ca …